The recipe coming soon !
Saturday, 16 November 2013
Chocolate Brownies บราว์นี่ช้อคโคแลค
INGREDIENTS ส่วนประกอบ
200g Dark Chocolate ช็อคโกแลค 75%
200g Unsalted butter เนยจืด
300g Brown Sugar น้ำตาลทรายแดง
1cup Plain flour แป้งสาลี
1/4cup Cocoa powder ผงโกโก้
1/4tsp Salt เกลือ
3 eggs ไข่
2tbs Coffee powder กาแฟผงทั่วไป
150g Alomond flak อัลม่อนสไลด์
แม่คิมใช้เนย ผงโกโก้ และช็อคโคแลคยี่ห้อนี้ค่ะ รสชาติเข้มข้นดีค่ะ
DIRECTIONS วิธีทำ
STEP 1
นำช็อคโคแลค, น้ำตาล, เนย, มาละลายด้วยไฟอ่อน หรือละลายในไมโครเวฟก็ได้ Place butter, sugar and dark chocolate in a saucepan over very low heat and stir until mixture is just smooth. (Or you and melted everything in microwave)
STEP 2
นำแป้งสาลี ผงโกโก้ เกลือ มาร่อนรวมกัน ใช้ตะแกรงเล็กๆร่อน ร่อนเสร็จแล้วให้ผสมให้เข้ากันดี
Sifted plain flour, cocoa powder and salt and stir until mixture.
STEP 3
ตีไข่+เนสกาแฟ ให้เข้ากัน Beat eggs and coffee powder until combined.
STEP 4
นำส่วนผสมที่ 1 กับส่วนผสมที่ 3 มาผสมให้เข้ากันดี
Add melted chocolate (1) and egg mixed (3), stir until combined
STEP 5
นำส่วนผสมแป้งที่ 2 กับส่วนผสมที่ 4 ผสมให้เข้ากันดี
(ขั้นตอนนี้ไม่ต้องใช้เครื่องตีก็ได้ค่ะ ใช้ทัพพีคนเอาก็ได้)
Add mixed flour and stir until combined.
STEP 6
ผสมอัลม่อนสไลด์สัก 100 กรัม ที่เหลือจะเก็บไว้โรยหน้าค่ะ
Add 100g almond flak. (the rest we will put on top of the brownies before bake later)
STEP 7
เตรียมถาดสี่เหลี่ยม รองด้วยกระดาษไข เสร็จแล้วเทลงในถาด เกลี่ยหน้าให้เรียบ แล้วโรยด้วยอัลม่อนสไลด์ที่เหลือ
อบด้วยเตา 180 องศา นาน 30 นาที หรือจนกว่าบราวน์นี่จะสุก
Pour mixture into a greased 20cm (8inch) square cake tin.
(Don't forget to put baking paper in square cake tin before pour mixture)
Bake in a preheated 180C (350F) oven for 30 minutes or until brownies are set.
Allow brownies to cool and cut them into squares.
Make 12-15 squares, depend on how you cut.
ปล่อยบราว์นี่ให้เย็น แล้วค่อยตัดเป็นสี่เหลี่ยม ทำได้ 12-15 ชิ้น แล้วแต่ว่าจะคัดขนาดใหญ่เล็กยังไง
Wednesday, 13 November 2013
Raisin Scones
Ingredients; Makes 10-12 scones
350g Self raising flour (50% more fiber)
30g Caster sugar
250ml milk
50g salted butter
15-20g raisin
Directions;
Step 1
Combine the milk and butter together, put in the microwave about 15sec to warm the milk. (Don't wave to hot, just warm the milk or the butter become softened)
Step 2
Combine flour and sugar in a mixing bowl, combined well.
Step 3
Add warm milk and mixed flour,then add raisin and mix until it is well combined and a dough is formed (for approximately 2-3 minutes)
Step 4
Turn the dough out onto a well floured bench.
Step 5
Roll the dough and cut out scones shapes.
Allow the dough to rest for 10 minutes.
Step 6
Bake for approximately 12-15 minutes on 200C or until golden brown.
Enjoy !
Monday, 11 November 2013
Sweet Heart Cupcake
Sweet Heart Cupcake |
Ingredients;
3/4 cups or 200 g butter softened
1 cups caster sugar
3 eggs
1/2 tbsp vanilla paste or regular vanilla extract
1/2 tsp baking soda
2 tsp Baking powder
1/4 tsp salt (omit if using salted butter)
2 1/2 cups Self-Raising flour
1 1/3 cups milk
Directions;
STEP 1 Cream sugar and butter together in a large bowl.
Beat eggs in one at a time.
STEP 2 Add
vanilla, soda, baking powder and salt and beat together.
STEP 3 Add flour and milk alternately a little at a time until well combined. Batter should be nice and fluffy.
STEP 4 Remove about a 1/3 of the batter (about 1 1/2 cups)
and place in small bowl Add red food colour to the batter to get a nice shade
of pink. Cover plain batter and set aside (refrigerate if desired)
STEP 5 Put pink batter in an 8x8" baking pan and bake at 350F for about 20 minutes until a toothpick inserted in the center comes out clean. Remove from pan and allow to cool completely.
STEP 6 Cut out heart shapes from the pink cooled cake with a cookie cutter.
STEP 7 Place
2 tbsp of the plain batter in the bottom of a cupcake liner in a cupcake pan.
Place one pink cake heart pointy side down in the center of the batter making
sure to push it all the way down to the bottom. Cover the top of the heart with
about 1 tbsp of additional plain batter.
You also can add some raspberry, If you like.
STEP 8 Bake the cupcakes at 350 F for about 20 minutes until a
tooth pick inserted in the plain batter comes out clean.
The hearts inside won't burn or overcook.
Make sure you note which way the hearts are facing as cutting them
the wrong way will result in a pink blob instead of a heart.
Friday, 8 November 2013
Sweet & Sour Fried Chicken Wing (ปีกไก่ทอดกรอบเปรี้ยวหวาน)
Sweet & Sour Fried Chicken Wing (ปีกไก่ทอดกรอบเปรี้ยวหวาน) |
Ingredients;
Fried Chicken Wing
1/2kg Chicken Wing
1/3cup Tempura flour
1/2cup Plain flour
1/2tsp Salt
1tsp Pepper
2tbs Cold water/water with iced
4 cup Vegetable oil
Sweet & Sour Sauce
1+1/2 tbs Tamarrine sauce
4tbs Tomato Sauce
1+1/2 tbs** Korean Hot pepper paste
1tsp Salt
2 tbs Sugar
2 tbs Sugar
2tsp Sesame seed
2tsp Corn flour
2tbs Water
Korean Hot Pepper paste, You can buy from any Korean Grocery Shop |
Directions;
Step 1
Flavor your chicken wings with salt and pepper. Marinated chicken wing for 15 minutes.
Combine tempura flour, plain flour and cold water.
Cover chicken wing with mixed flour.
Step 3
Heat oil in deep pan-fryer to 175C.
Deep fried chicken wings until turn to golden brown on the outside,
and the chicken wings are no pink at the bone. Drain on a paper towel-lined plate.
Step 4; To make a sweet and sour sauce
Combine tamarine sauce, tomatoes sauce, salt, sugar, hot Korean paste, water and corn flour in a mixing bowl, stir until mix well.
Add the mixture sauce into a wok with medium heat, bring it to boil. Add sesame seed, stir well.
Step 5
Add fried chicken wings, do a few quick stir. Put sesame on top and serve it with rice. Yummm ^_^
Subscribe to:
Posts (Atom)